prijs motorrijles

Prijs motorrijles, wat bepaalt de prijs van jouw motorrijles?

 

Prijs motorrijles houdt de aspirant motorrijders intensief bezig. De gemiddelde prijs motorrijles varieert tussen € 39 en €45 euro. Zo  op het eerste oog duur, toch? Maar is dat zo en waarom zo?

Stel dat 1 uur motorrijles van 60 minuten €39 euro kost. Van dit bedrag moeten we 21% BTW verminderen. Tenslotte moet een rijschool (een bonifide rijschool) BTW afdragen aan de fiscus. Van  €39 euro blijft er dus in de eerste instantie € 32 euro over.

Maar we zijn er nog niet!. 1 uur lessen kost circa €5 euro aan benzine, de vaste kosten zoals afschrijvingen, wegenbelastingen ed  kosten nog eens € 4, in totaal dus €9.

Bruto houdt dus een rijschool die € 39,- per uur rekent €23 euro aan over. In gunstige geval zal hij van dit bedrag 30% inkomstenbelasting moeten betalen. Nou tel uit je winst, uurloon van een rijschoolhouder is dus € 16 per uur.

Prijs motorrijles, we begonnen met een uurtarief van €39 euro per uur, uit eindelijk houdt een rijschool – best case- dus €16 euro over.

 

Met deze reken exercitie moet je je dus afvragen “Hoe kan een fatsoenlijke rijschool dan een uurtarief van € 20 a €25,- per uur hanteren?”

Goedkoop is vaak duurkoop, helaas moeten nog steeds veel mensen het zelf beleven voordat ze tot deze inzicht komen.

Prijs motorrijles is wel belangrijk maar niet alles. Je wilt natuurlijk een kwalitatief hoogwaardige motorrijles tegen een scherpe prijs maar wat bepaalt uiteindelijk de prijs van je motorrijbewijs?

 

Prijs motorrijles (dus de prijs van je motorrijbewijs)  is uiteindelijk afhankelijk van je zelf….

Je moet ervan uitgaan dat de gemiddelde prijs voor een uur lessen voor je motorrijbewijs ligt tussen de 39 en 49 euro. De uiteindelijke kosten van je motorrijbewijs  wordt bepaalt door het aantal lessen die je nodig blijkt te hebben, plus de twee praktijkexamens bij het CBR (Voertuigbeheersing en Verkeersdeelneming).  Dan kom je dus al snel uit op zo’n € 800 tot € 1400 euro. Deze berekeningen zijn puur een indicatie en zijn natuurlijk volledig afhankelijk van het aantal te nemen rijlessen, de kosten van de rijschool en het aantal keer dat je examens moet afleggen (theorie en praktijk). Er is dus moeilijk een eenduidig antwoord te geven op de vraag: wat zijn de kosten voor een motorrijbewijs? Dit is voor iedereen verschillend.

Rijschool Flex-Line is bewezen in staat om een zeer goede prijs/prestatie te geven. Wij zijn flexibel, denken mee en hebben goed materiaal waarbij de cursist zich het motorrijden goed onder de knie kan krijgen. Rijscool Flex-Line is niet bezig met het aanleren van de 12 overbekende bijzondere verrichtingen. Het gaat tenslotte om jouw veilgiheid en het zijn tenslotte geen trukjes! Wij hebben tevens oog voor de individu en zorgen ervoor dat je bij het verkrijgen van je felbegeerde papiertje ook dat je voor jezelf en voor je familie op een verantwoorde wijze de weg op kan. Een heel prettige en persoonlijke wijze en benadering – dat is ook heel wat waard!
Wil je ook  weten over bijvoorbeeld de kosten van autorijles? Lees ook Prijs lesauto

Wil je vrijblijvend een kennismakingsles bij rijschool Flex-line?  Bel direct met 06 83 90 34 01 voor een afspraak.

Prijs motorrijles

prijs motorrijes

Je kunt natuuurlijk ook een mailtje sturen. We nemen binnen 8 uur contact met je op en plannen je eerste les!

 

 

 

Call Now Button