Wat kost het scooterrijbewijs?

De totale kosten van je scooterrijbewijs bestaat uit een aantal onderdelen:

1. theorie cursus

2. theorie examen CBR

3. uurtarief praktijklessen scooter

4. kosten praktijkexamen CBR

5. kosten rijbewijs aanvraag bij de gemeente

Hieronder hebben we de kosten voor jou op een rijtje gezet.

 

1. Kosten online pakket / dagcursus scooter theorie

Een on-line – om zelf achter je laptop je theorie te leren en te oefenen –  kost in 2024 gemiddeld 69 euro als je zelf direct je online pakket koopt via een betrouwbare leverancier zoals Lens theorie software. Er zijn ook enkele rijscholen die het grootschalig voordelig inkopen en voordelig aanbieden aan hun scooter leerlingen voor slechts 45,- euro. Je kunt bij ons een theorie pakket bestellen voor slecht 45,- euro.

je kunt ook kiezen voor een theorie dagcursus bij rijchool Flex-Line, in dat geval betaal je 99,- euro voor je dagcursus.

 

2. Wat kost het theorie-examen?

2A. Standaard theorie examen

Het theorie-examen heeft bij het CBR een vaste prijs van € 48,00 in 2024. Soms kost het meer.

  • Als je je theorie-examen per post aanvraagt, dan komen er nog verzendkosten bij.
  • Vraagt je rijschool het theorie-examen voor jou aan, houd dan rekening met extra kosten.

 

 

2B. Theorie-examen met extra tijd

Een theorie-examen met extra tijd kost € 61 in 2024. Dit bestaat uit:

Standaardtarief van € 48,00 + Toeslag bij extra tijd: € 13,-

Als je een dyslexieverklaring hebt, kun je deze toeslag binnen 14 dagen na je examen terugvragen. Via Mijn CBR kan je de toeslag terugvragen.

 

 

3. Uurtarief praktijk lessen scooter, wat kost het lessen?

Uurtarieven voor de scooterlessen variëren heel erg per rijschool. Sommige rijscholen hanteren een les tarief van 50 minuten waardoor ze goedkoper lijken dan anderen die een les tarieven per 60 minuten hanteren. Als je het terug rekent tot 60 minuten die ze uiteindelijk factureren ben je in de meeste gevallen duurder uit. Gemiddelde uurtarief voor scooterlessen is in provincie Zuid-Holland 52,- euro.

Er zijn natuurlijk ook rijscholen met pakketten die een stuk voordeel bieden, een voorbeeld hiervan vind je hier .

 

 

 

4. Wat kost het praktijkexamen scooter CBR?

Op de CBR site kun je het actuele CBR examen tarief terug vinden. Wat zij natuurlijk niet er bij (kunnen) vermelden zijn de overige kosten bij het examen. Denk hierbij aan kosten  in verband met aanschaf, onderhoud, verzekering, wegenbelasting, administratie, afschrijvingen en het gebruik van scooter, kosten van de brandstof en de uurtarief van aanwezigheid van je instructeur en dergelijke.

De gemiddelde kosten van een CBR scooter examen bedraagt in 2024 gemiddeld 229,- euro. Uiteraard kun je  de lesuren en het examen voordelig combineren in een pakket. 

 

 

 

5. Kosten rijbewijs bij de gemeente

De kosten verschillen per gemeente. Gemiddeld kost je rijbewijs bij de gemeente in 2024 € 44,65. Wil je met spoed je rijbewijs hebben? Hiervoor betaal je in 2024 € 34,10 extra aan je gemeente.

 

 

 

Totale kosten scooterrijbewijs

Je scooter rijbewijs zal je tussen de 550,- en 600,- euro gaan kosten, afhankelijk van je keuze voor pakketten of losse lessen. Het eindplaatje hangt uiteraard ook af van hoe snel je één en ander leert en toepast in de praktijk.

Ik vind Flex-line een hele fijne rijschool niet omdat ik geslaagd ben maar om de juiste en rustige uitleg die ik gekregen heb. Dus een aanrader voor iedereen.

Beau

Zoetermeer

Veel gestelde vragen over scooter rijlessen

Hier vind je de veel gestelde vragen over scooter rijlessen in. Wil je meer informatie over scooter rijlessen bij rijschool Flex-Line of staan je vragen hier niet bij? Neem met ons contact op. Bel, mail of app ons en je krijgt binnen 8 uur antwoord op al je vragen!

Hoe snel kan ik beginnen met mijn scooterles?

In principe kun je binnen twee dagen beginnen met je scooterles. Wij hebben geen wachttijden omdat we met meerdere rij-instructeurs werken.

Hoe snel kan ik scooter praktijk examen doen?

Wij kopen CBR examens in voorraad en hebben daarom geen wachttijden.

Is mijn proefles gratis?

Jouw proefles is vrijblijvend, maar niet gratis. je bent dus nergens aan verbonden. Neen je proefles is dus niet ‘gratis”. Wij willen voorkomen dat je uiteindelijk zou moeten betalen voor de ‘gratis’ lessen die wij zouden weggeven.

Moet ik zelf helm e.d kopen?

Neen dat hoeft niet. Wij hebben alle benodigde beschermende kleding en helm beschikbaar. Natuurlijk kun je alles wat je hebt meenemen en gebruiken

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Het is onmogelijk om een concrete uitspraak te doen op afstand. Na je eerste proefles kunnen we een eerste inschatting maken van je benodigde lesuren. De benodigde lesuren verschillen van 4 tot 6 uur.

Moet ik een theorie certificaat motor halen voordat ik mag beginnen me praktijklessen?

Ja, dat is wettelijk verplicht. Je moet immers de verkeersregels kennen om veilig te leren rijden op de openbare weg. 

Is de proefles vrijblijvend?

Ja de proefles is zeker vrijblijvend! Wij werken graag samen met mensen die het leuk en prettig vinden om  met ons te werken. Als het je bevalt en leuk vind kies je bewust voor onze rijschool.

We staan je graag te woord

We staan klaar voor al je vragen. Bel ons op 0683804564

Wilt u liever dat wij je terugbellen wanneer je het beste uitkomt?

Plan dan een afspraak in.

Categorie Home / scooter / wat kost scooter rijbewijs halen
Bel nu